Reiseblogg fra Travellerspoint

Bare TRE uker (+) igjen!

semi-overcast 32 °C

Fri på mandag sa du? LANGHELG i Santa Teresa – her kommer vi! Dette var det siste stedet jeg følte var et “must” å få med seg, og det begynner å gå opp for meg at hjemmereisen nærmer seg. Dagene her har gått så innmari fort, men samtidig føles det som jeg har vært borte fra familie og venner en hel evighet også… Jeg planla å reise fra busstasjonen kl halv fire, og tok meg derfor god tid til å spise lunch og pakke sekken. Jeg ankom stasjonen i god tro om at bussen skulle dra om en halv time da en av taxisjåførene sa at den hadde allerede dratt. Ja, ikke sant, tenkte jeg, du vil bare at jeg skal tro på deg og ta taxi til Puntarenas i håp om å nå igjen bussen der, så du skal tjene penger. Du kunne kanskje lurt noen gringos, men ikke denne jenta. Vært her før jeg nemmelig, godt forsøk. Jeg stilte meg der jeg vet bussen pleier å dra fra, da jeg før høre det samme av enda en taxisjåfør, og blir noe forvirret. Seriøst? Har den virkelig dratt altså? Ja. Det hadde den, for en stund siden. Tusen takk, OTEC for den oppdaterte bussruta. Plan B: Ta den jævla taxien til Puntarenas, møte Mari der, ta ferga over til Paquera og hoppe på bussen derfra i håp om at den fortsatt har plass. I norske kroner kosta taxituren på litt over en og en halv time 500,- -og det hadde vært en bra pris i Norge, men man får så utrolig mye for de pengene her at det var en sur ekstrautgift. Til vår store overraskelse fikk vi til og med sitte sammen på bussen! Da så og si alle hadde gått av bussen unntatt Mari og meg spurte bussjåføren oss om hvor vi hadde tenkt oss. –Santa Teresa? –Da er det på tide å gå av, dette er siste stopp... Vi har fått det som vane og bare sitte på bussen helt til siste stopp, for det har som regel vært i sentrum av reisemålet. Men det ble nok en liten runde meg pengebil igjen for dette var unntaket. Slitne etter turen kom vi fram på Tranquilo Backpackers og fikk sjekka inn på en doorm.
Da vi våkna neste morgen var like spente som alltid på å se hvordan stedet så ut i dagslys. Det var litt overskyet den dagen, så vi gikk litt rundt g gjorde oss kjent med stedet. Selvfølgelig dro vi på stranda en snartur, men det var mest for powernap’en sin del. Vi snakker vel dyp søvn også denne gangen. Jeg våkna av Mari som poke’a meg i skulderen og skjønte ikke hvor jeg var først, og så at sola holdt på å gå ned. Det var også på tide med litt påfyll av mat så vi sjekka ut en Israelsk restaurant før vi tok noen øl og dro på et utested i nærheten.

Hver dag her bestod av å ligge på stranda, bade, spise, sove og snakke med folka på hostellet som jeg tipper bestod av 60% nordmenn, 30% svensker og 10% random. Planen var egentlig å ta surfetimer i Santa Teresa, men det…ble det ikke noe av. Jeg kan ta det til helga.

I dag er det tirsdag 12.04 og jeg er kommet til den siste arbeidsuka mi på barnehjemmet og hos vertsfamilien. På fredag drar jeg tilbake til Manuel Antonio for å jobbe litt mer med brunfargen og endelig ta de surfetimene. Nei, jeg skal nok ikke være der i hele tre uker før jeg drar hjem til Norge igjen, men jeg tar det som det kommer. Enda en tur til Panama skal man ikke se bort ifra at det blir heller...

Skrevet av langtborte 19:15

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint